maandag 6 december 2021

VKS PAGADDER GAAT ONLINE MET DE SINT !


Omdat het kasteel van de Sint te ver lag van Berkenbos, zocht hij een pietenverblijf waar zijn pieten konden slapen, zodat ze goed uitgerust zouden zijn. Hier moesten wij niet lang over nadenken, in de klas van juf. Hilde was er plaats genoeg!
Elke dag gebeurde er wel iets en konden onze kleuters meegenieten van de avonturen. Zo zagen ze de dagelijkse rituelen van de pieten (ontbijt, de afwas, tanden poetsen,…). Ook de cadeautjes werden ingepakt in dit verblijf!
Hun conditie hielden ze goed op peil met een heus bewegingsparcours!

En toen kwam de grote dag…
Door de huidige maatregelen kon de Sint niet in de klassen komen. Gelukkig konden wij hem wel via google meet ontmoeten! De pieten waren er helaas niet bij.
Wat een leuke ervaring. Per klas nam de Sint zijn tijd via google meet. Er werd evenzeer gezongen en gedanst zoals anders. De Sint vertelde uit zijn grote boek en genoot van achter zijn laptop.
De nieuwsgierige kleuters gingen tijdens de speeltijd een kijkje nemen aan het raam van het pietenverblijf waar de Sint zich geïnstalleerd had. Daarna stapte hij nog eens rond op de speelplaats, terwijl de kleuters hem uitwuifden vanachter het klasraam.
Zo werd hun dag toch nog onvergetelijk! (verslag juf. Laura, juf. Eline en juf. Hilde)