zondag 19 december 2021

Straks de Keytrade Bank Mijnentocht

Een uniek decor van betoverende natuur en industrieel erfgoed met een historisch tintje. De eerste editie van de Keytrade Bank Mijnentocht in Heusden-Zolder en Beringen heeft alles om van je loop- of wandeltocht een buitengewone ervaring te maken. Afspraak op zondag 19 december, na inschrijving.

Je kan kiezen uit drie verschillende parcoursen: 7, 15 en 20 km. De omloop van 7 km vertrekt en komt aan in Beringen en is de perfecte mix van natuur en geschiedenis. Starten doe je op het historische Kioskplein en onderweg loop je langs de voormalige mijncité, door het oude stadion van FC Beringen, het park van de mijndirecteur en het kolenspoor.

Het parcours van 15 km start aan de voet van de mijnschacht in Heusden-Zolder en brengt je langs bos, heide, een stukje militair domein en terrils. Op het einde van het parcours volgt er een schitterende passage door de mijngebouwen en staat er een verfrissende Koolputter klaar om het mijnstof door te spoelen.

Fanatieke lopers kunnen met de Terril Challenge kiezen voor een extra uitdaging: het parcours van de 15 km wordt uitgebreid met de beklimming van de terrils van Zolder √©n Beringen. “De pittige extra kilometers brengen de totale afstand van het parcours op 20 km, maar het fascinerende uitzicht over de provincie Limburg maakt de beklimming absoluut de moeite waard”, verzekert Sanne van Team Sport. Aan de Terril Challenge is bovendien een apart klassement met prijzen verbonden.

De organisatie voorziet busvervoer van de aankomst in Beringen naar de startlocatie in Heusden-Zolder voor de 15 en 20 km. Reserveer je zitje bij je inschrijving. Smeer die benen al maar in!
Info: www.keytradebankmijnentocht.be