zaterdag 18 december 2021

Sportspurt zorgt voor nieuwe sportinfrastructuur in Heusden-Zolder

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur. “Ook Heusden-Zolder deelt mee in de koek” zegt Steven Goris, gemeenteraadslid en ondervoorzitter van N-VA Heusden-Zolder. Met € 178.448 aan Vlaamse steun kan Helzold stadion een nieuwbouw kantine en kleedkamers bouwen. Buiten zullen 6 padel- en 4 tennisterreinen aangelegd worden. Bijkomend wordt dit moment gegrepen om de enige speedwaypiste in Vlaanderen te renoveren, samen met het middenterrein in de piste zodat dit terug multifunctioneel gebruikt kan worden als sportterrein. Tenslotte leggen we een loopomloop met oog voor het mijnverleden.
Sportspurt is een nooit geziene investering van 185 miljoen euro die voor elke sportende Vlaming moet renderen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We zetten de inhaalbeweging in meer en betere sportinfrastructuur onverminderd verder, ook in Heusden-Zolder.”
Een zéér goede beslissing, volgens Steven Goris. De extra troef in deze beslissing is de ligging. Vooral de opkomende sport ‘Padel’ zorgt regelmatig voor veel geluidsoverlast bij de omwonende buren. De ligging van sportcomplex Helzold is hier uitermate geschikt voor. Dat onze speedwaypiste ook eens een grondige renovatie krijgt, is ook toe te juichen. Deze subsidie zal zorgen voor een grote opwaardering van het Helzold stadion en hopelijk de mensen aanzetten om de sportschoenen aan te trekken.