maandag 6 december 2021

Persbericht PZ H|Z => Bestuurder aangehouden en opgesloten in gevangenis.

Vrijdag heeft onze verkeersdienst op 11 locaties de snelheid van de voertuigen gemeten. In totaal reden 3722 bestuurders voorbij en werden 589 bestuurders in overtreding bevonden, wat neerkomt op net geen 16%.
2 bestuurders komen in aanmerking voor een intrekking rijbewijs. Zij rijden tussen de 87&90 op de Ringlaan waar 50 is toegestaan en tussen de 101&105 op de Brugstraat, waar ook 50 is toegestaan. Op de beide locaties stond we in de bebouwde kom. In de Kanaalweg en de Heuvelstraat reed namiddag 1 op 3 bestuurders te hard.
Zaterdag hebben we dan op 5 locaties de snelheidsmeter opgesteld en werden 1304 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 164 bestuurders reden te snel, wat neerkomt op 12.5% . In de Kerkstraat reed 1 op3 te hard en op de Beringersteenweg werden 5 voertuigen betrapt boven de 106 km/u waar 70 is toegestaan.
Tijdens deze controles hebben we ook kunnen vaststellen dat 15 voertuigen fout geparkeerd stonden, waaronder op het fietspad en trottoir maar ook op de los- en laadzones voor vrachtwagens. Twee vrachtwagens stonden ook binnen de zone verboden voor +3,5T. Twee voertuigen reden voorbij het rode licht op de Meylandtlaan.
Later op de avond op de Koolmijnlaan werd een bestuurder gecontroleerd die een vervallen keuring had. Hij kon geen identiteitspapieren of rijbewijs voorleggen. Wat later bleek dat hij 3 jaar rijverbod had gekregen en dat hij voor 1 jaar naar de gevangenis moest. De man werd hierop binnen gebracht en ’s morgens naar de gevangenis te Hasselt gebracht.