donderdag 16 december 2021

Nico Geeraerts neemt het schepenambt van Funda Oru over

Deze avond was dan ook het moment tijdens de gemeenteraad dat Vooruit schepen Funda Oru haar ambt als schepen met bevoegdheden ontwikkelingssamenwerking – welzijn – Samenleven-Sociaal Huis dat zij 3 jaar ambieerde mocht overdragen aan Vooruit voorzitter H|Z Nico Geeraerts met ingang van 01 januari 2022.

Met de realisatie/opening van het Huis van het Kind wordt 2022 een jaar om naar uit te kijken zegt Nico! Een groot pluspunt is dat alle betrokken partners worden ondergebracht op 1 locatie. Een huis voor mama’s, papa’s, leerkrachten, opvoeders, kortom iedereen die een rol speelt in het opvoeden van kinderen. De gemeente Heusden-Zolder doet al veel inspanningen om het welzijn van al haar inwoners te versterken, maar we zijn er nog lang niet. We zullen onze verantwoordelijk hierin blijven nemen en alles ondernemen wat binnen onze mogelijkheden ligt.

Nico had ook nog een woord van dank aan Funda Oru voor het geleverde werk van de voorbije drie jaren als schepen van ontwikkelingssamenwerking – welzijn – Samenleven-Sociaal Huis.
Funda heeft zich ten volle ingezet tijdens deze moeilijke corona periode en ik zal het schepenmandaat met dezelfde gedrevenheid verderzetten.

Nico Geeraerts politieke carrière overzicht.
- Gemeenteraadslid van 1 januari 13 tem 31 december 15.
- Schepen periode van 01 januari 2016 tot 31 december 2018
  met de bevoegdheden toerisme/lokale economie en ontwikkelingssamenwerking.
- Gemeenteraadslid periode : 01 januari 2019 – 31 december 2021
- Schepen vanaf 01 januari 2022 voor een periode van 3 jaar.
  ontwikkelingssamenwerking – welzijn – Samenleven-Sociaal Huis