donderdag 2 december 2021

""Hier laat ik je los Wim "" Wim Decraene tribute

Op 14 september 1990 verliest Vlaanderen met Wim De Craene één van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. 31 jaar later blijkt de erkenning voor zijn oeuvre groter dan ooit. De liedjes van Wim De Craene zijn alom aanwezig op radio en televisie en blijven ontzettend populair bij het grote publiek. Toen onlangs ‘Tim’ voor de eerste keer op single verscheen noemde de media het nummer iconisch. Ook klassiekers als ‘Rozane’, ‘Kristien’, ‘Mensen van 18’, ‘Rikky’ blijven de dag van vandaag waardering oogsten bij jong en oud.

Wim De Craene was een schilder, een fotograaf, en vandaag zou hij zeker te vinden zijn op Instagram. Alleen gebruikte Wim De Craene zijn stem en zijn gitaar en in al zijn liedjes legde hij het beeld vast van dagdagelijkse dingen. Daarom is alles in zijn werk zo herkenbaar en voelt het aan alsof zijn verhalen in je eigen buurt terug te vinden zijn. Ondertussen zijn sommige van zijn liedjes een halve eeuw oud, maar ze klinken nog altijd even fris.

Met op zang Roel Vanderstukken, Neeka, Bert Verbeke, Esther Van Hees en Ramses De Craene. Peter Bauwens [muzikale leiding], Ronald Vanhuffel [drums], Wim Bartholomeus [bas], Chris Peeters [gitaar] en Chris Dewanne [toetsen, gitaar]. za 04.12.2021 schouwburg 20u15  €28 kassa  €25 vvk  €22 vriendenpas Voor TICKETS KLIK HIER
(Foto met dank aan Marc De Vilder VRT fotoarchief)