woensdag 15 december 2021

GBS De LEERPLANEET is de nieuwe schoolnaam

In hartje Zolder wordt er nog steeds onafgebroken gewerkt aan het nieuwe gebouw van onze gemeentelijke basisschool. We riepen onze inwoners op om een klinkende naam te kiezen en ze lieten massaal hun stem horen.

Nu de werken goed vorderen willen we graag uitpakken met de nieuwe naam van de gemeentelijke school: GBS DE LEERPLANEET. “De nieuwe brede school zal staan voor een grote, ruime planeet waar plaats is voor elk kind,” zegt Marleen Hoydonckx (schepen van Basisonderwijs). “Net zoals astronauten, gaan leerlingen op ontdekking in een omgeving die hen volop kansen biedt om te groeien.” 

Het is belangrijk dat elk kind zijn talent leert kennen en kan ontwikkelen. We durven het groot te zien op onze planeet! We willen kinderen en leerkrachten hun dromen helpen waarmaken. Een plaats waar iedereen welkom is en waar we kunnen samenwerken. Binnenkort maakt de school voor het eerst gebruik van een digitaal aanmeldsysteem voor kleuters die er in het schooljaar 2022-2023 naar school willen gaan. Je kan je kindje geboren in 2020 tussen 7 maart (9 uur) en 31 maart (23.55 uur) aanmelden op www.naarschoolinheusdenzolder.be. Op 19 april weet je of je kindje een plaatsje heeft. In dat geval gebeurt de inschrijving op afspraak tussen 25 april en 13 mei.

Als de werken geen onvoorziene vertragingen oplopen, verwelkomen de juffen en meester van GBS DE LEERPLANEET hun leerlingen op 1 september aan de schoolpoort van een gloednieuw gebouw.
Info: Gemeentelijke basisschool – 011 53 81 12