woensdag 1 december 2021

ART 27 => Mattanja Coehoorn.


Installatie. Al niente.
De enorme compressoren in de persluchthal van de ZLDR luchtfabriek staan nu roerloos, terwijl het hier destijds vol was van kabaal, hitte en bedrijvigheid. Hun transparante spiegelbeeld zweeft stil in de ruimte, als afscheid en eerbetoon aan een tijdperk: Al Niente.
Mattanja studeerde Biologie aan de Universiteit Wageningen. Na een loopbaan als tekstschrijver voltooide zij in 2005 de opleiding Autonoom Textiel aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar werk is regelmatig te zien in binnen- en buitenland.
Ze maakt objecten van vooral natuurlijke materialen, zorgvuldig doorwerkt met textiele technieken. Geleidelijke overgangen spelen een belangrijke rol. De werken lijken verbonden met aarde en universum, met verleden en toekomst, met voorouders en nageslacht, vanuit de gedachte: alles is er al, en wordt steeds opnieuw gerangschikt, eindeloos, tijdloos.

""BELLA CIAO"" brengt met hedendaagse kunst een ode aan schoonheid en vrijheid van denken.
De 21ste editie van ART 27& de  Curatoren zijn Gerlinde Gilissen, Herwig Nulens voor Art 27 vzw.
ART 27 nog tot en met zondag 12 december tussen 14u00 tot 18u00
GRATIS TOEGANG | ROLSTOELVRIENDELIJK|FAIRTRADECAFE| KUNSTGALLERIE FINISSAGE 12 december vanaf 14u00
Laat je gidsen!
Kunst(ver)kenners leiden op afspraak groepen rond.
Meer info: gerlinde.gilissen@pandora.be +32(0)497 085 724
De opbrengst van de kunstverkoop en rondleidingen van ART 27/2021 gaan naar twee duurzame projecten geselecteerd door ARt 27 vzw en de Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking Heusden-Zolder.
Het project Mali Muleba in Tanzania
Het project Suyana in Peru