maandag 6 december 2021

10 jaar Muze Jazz Orchestra


Gisterenavond in de balzaal van Muze  mocht MJO het huisorkest van cultuurcentrum MUZE in Heusden-Zolder hun 10 jarig bestaan vieren en daaraan gekoppeld  de uitgave van een mooi fotoboek en een concert met de muziek van Frank Zappa.

Op 4 december 1993 vertrok de meester naar de eeuwige klankkast. In 2013 deed MJO al een kleine tournee om hem te herdenken. Nu, 8 jaar later, krijgt ZAPPA opnieuw een waardig eerbetoon. Zappa is niet alleen een zeer gerespecteerd Amerikaans componist. Hij stond ook bekend om zijn virtuoze gitaarspel, zijn gevoel voor humor en scherpzinnige wereldvisie. 

De balzaal was al snel volledig volgelopen met het publiek zodat een prachtige avond kon starten, en iedereen kon genieten van deze prachtige muziek gebracht door MJO

Onze Muze Jazz Orchestra wordt voor dit concert met een stevige bezetting : Selim Aydin [trombone], Gustavo Jaramillo [trompet], Bart Quartier [mallets], Lieven Cambr√© [altsax], Koen Nys [tenorsax], Igor Maserolli [tenorsax], Stien Carlier [baritonsax], Marco Cirone [zang & gitaar], Roman Kolorik [bas], David Hermans [piano, rhodes, synths], David La Mela [drums] & Jan Viggria [geluid]. 
Met veel dank aan Ann Jordens voor deze mooie foto's