woensdag 17 november 2021

Voorzitter Limburg.net is recyclageparkwachter voor 1 dag

Nog tot 21 november week van het afvalteam
Een schoon Limburg en Diest, dat is de taak van heel het Limburg.net-team. Dagelijks zorgen de afvalophalers, recyclageparkwachters en andere medewerkers ervoor dat we op een vlotte manier ons afval kwijt kunnen. “Dankzij onze 192 afvalmedewerkers kan iedereen slim sorteren, zodat er beter gerecycleerd kan worden”, vertelt voorzitter Luc Wouters. “Tijdens de week van het afvalteam verdienen zij daarom niets dan complimenten.” Wouters kroop vandaag ook zelf in het uniform van parkwachter, en werkte mee in het recyclagepark.
192 x bedankt
Tijdens de week van het afvalteam worden alle medewerkers van Limburg.net in de schijnwerpers gezet. Voorzitter Luc Wouters ging enkele uren meedraaien op het recyclagepark van Lummen. “Een afvaljob kan niet altijd rekenen op veel bewondering. Maar het is hard werken, een essentiĆ«le dienstverlening met een positieve impact op de hele samenleving als resultaat. Ik ben dan ook trots dat ik vandaag heb mogen meedraaien, en heb niets dan lof voor de collega’s.”
De voorzitter had ook een kleine, smakelijke attentie mee. Niet alleen de 88 parkwachters zijn elke dag in de weer voor een schoon Limburg en Diest, ook de 59 afvalophalers en 45 kantoormedewerkers verdienen een compliment. “Het mooiste compliment komt natuurlijk van de Limburgers en Diestenaren die tevreden zijn met hun afvaldienstverlening. Vorig jaar kreeg de afvalophaling nog een score van 8,23 op 10 van de Limburgers. Grote onderscheiding dus, een teken dat hun inspanningen geapprecieerd worden”, aldus Wouters. (HBVL, okt. 2020)
Respect in plaats van agressieHelaas krijgen de afvalmedewerkers ook te maken met negatieve reacties. Uit een rondvraag van de VVSG en Interafval blijkt dat in Vlaanderen 9 op 10 afgelopen jaar te maken kreeg met verbale en/of fysieke agressie. Ook het Limburgse en Diestse afvalteam wordt hiermee geconfronteerd. “Zo zijn er wel eens mensen die de sorteerregels niet volgen, en boos worden als we hen daarover aanspreken. Dat gaat dan van roepen tot schelden, en heel af en toe zelfs een duw. Terwijl we gewoon onze job doen”, vertelt een van de parkwachters.
Gelukkig is er ook positief nieuws. Steeds meer afvalmedewerkers krijgen wekelijks een compliment: 49% van de parkwachters, 42% van de ophalers en 33% van de klantendienstmedewerkers, zo blijkt uit de rondvraag. “Een simpele duim omhoog wordt altijd geapprecieerd.”
#HouHetNet  #HouHetNet 
De week van het afvalteam is een initiatief van VVSG en Interafval, met de steun van de OVAM en Fost Plus. Limburg.net roept alle inwoners van Limburg en Diest op om tijdens deze actieweek (maar ook daarbuiten) een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken. Op www.limburg.net kan ook een toffe kleurplaat gedownload worden. Complimenten mogen ook altijd gedeeld worden op de Facebookpagina met https://www.houhetnet.be/
Met veel dank aan Limburg.net & Lara Rogiers