zaterdag 13 november 2021

VCK BOLDERBERG – JEVAL ALKEN: 3-1

Voor een meer dan goed gevulde Kajobahal  (met plichtbewuste toeschouwers met mondmasker) voor de eerste topper van het seizoen. Tot voor deze wedstrijd deelden drie ploegen de leiding met 18 op 18 nl. Davozon Zonhoven,

VCK BOLDERBERG en Jeval Alken. Deze laatste ploeg leed al wel setverlies.

De eerste set verliep gelijk opgaand. Beide ploegen gaven geen duimbreed toe aan mekaar. De eerste tussenstanden bewezen dat: 4-4 en 7-7. Daarna plaatsten de bezoekers een eerste versnelling en liepen uit tot 9-11. De Kajobagirls lieten het niet aan hun hart komen en mepten al snel de 21-14 op het scorebord om nadien de eerste set binnen te halen met 25-17. Uitblinkers noemen wil ik niet doen omdat het geheel voor de overwinning vocht: de één via gerichte opslagen, de andere met prima passes en (of) dito smashes. In set twee liepen onze dames uit tot 7-2. Via 11-6 kwam de 17-9 al snel op het scorebord. De bezoeksters gaven in deze set niet thuis en werden getrakteerd op een 25-14. VCK on fire!

Wat zeggen de ervaren mensen dan… . Als het te gemakkelijk gaat, moet je oppassen. En zo geschiedde. De concentratie bij de Kajobagirls was niet meer zoals in het begin en zo stonden de bezoeksters al snel op een 0-5 voorsprong. Alken liet dan zien dat het ook wat in zijn mars had en trok via 7-13 en 15-18 de derde set naar zich toe met 20-25. De vierde set begonnen onze dames terug gefocust. Ze wilden geen puntenverlies toestaan en liepen uit tot 10-6. Nu moet ik noodgedwongen toch namen noemen. Lore Busé , onze prima spelverdeelster, moest noodgedwongen aan de pass gewisseld worden met een (zware?) blessure. Gune Palmers, in de vorige sets ook al geproefd van de sfeer, kwam haar vervangen. Deze 15 of 16-jarige dochter van … Gert Palmers, kwam in de ploeg en draaide vlot mee in het geheel. De Bolderbergse dames , blij dat ze waren met zo een groot aantal enthousiaste toeschouwers, maakten snel een einde aan de wedstrijd en bedankten het publiek met een schitterende duik. Setstanden: 25-17, 25-14, 20-25 en 25-13.