zondag 7 november 2021

"" kwb Zolder Centrum 1945 - 2020"" => volleybalploeg

Er werd gewerkt aan een inhaalbeweging en kwb Zolder-Centrum stak een handje toe door in 1983 met volleyballen te starten. Er werd promotie gemaakt en Albert Devries, een gewezen volleyballer, begeleidde de groep. De eerste hindernis was een geschikt uur lospeuteren in de sporthal van Zolder want competitieploegen kregen voorrang op de recreatiesport. We kregen een weekdag om 20.00 uur toegewezen en waren vertrokken. 

Gemiddeld twintig sporters, mannen en vrouwen, konden het na wat oefeningen tegen mekaar opnemen in een match, gevolgd door een goeie douche, nog wat nakaarten in het cafetaria en de toffe avond zat er op. Er werd uitgekeken naar andere recreatieve ploegen om tegen te spelen en dat lukte vrij aardig. Sportshop, een sportwinkel in Zolder, zorgde voor sportkledij en Albert Devries voor een stijgende kwaliteit van de spelers en speelsters. Een aanbod voor deelname aan een toernooi werd niet afgeslagen, ook niet dat van het provinciaal volleybaltoernooi van de kwb. En zonder een toernooi te winnen konden we toch tot de goede middenmoot gerekend worden. 
Kwam dat omdat onze proost Mathieu Plessers dan meespeelde? 
Buiten de toernooien was hij zelden aanwezig. Hij had geen oefening nodig, hij kreeg hulp uit de hemel om goed te presteren. Met veel lef organiseerden wij ook een eigen toernooi en de trein bleef bollen tot 1990. Ook hier zorgden de leeftijd en vooral de moeilijke uren die we toegewezen kregen in de sporthal ervoor, dat er een einde kwam aan een mooi en verdienstelijk verhaal.
Er zijn nog een aantal exemplaren van dit boek "" kwb Zolder Centrum 1945 - 2020 ""  te koop voor 10 euro/stuk. 5 euro van dat bedrag gaat naar wereldsolidariteit.
 
Men kan dit boek bestellen via een mail aan: kwbzolder@gmail.com of roger.schillebeeks@telenet.be .
Albert Aerts zorgt dan voor de verdere afhandeling. Kwbzolder@gmail.com komt je automatisch bij Albert Aerts terecht.