woensdag 10 november 2021

"" kwb Zolder Centrum 1945 - 2020"" => voetbal

Zoals al eerder beschreven ontstond de goesting om te voetballen op het bivak in 1974. En ja, er werd verder op het plein van Jogem onderling wat gevoetbald en in november 1975 werd een eerste wedstrijd gespeeld in en tegen kwb Eversel. Een paar van onze voetballers hadden nog geen voetbalschoenen en trokken dan maar hun putschoenen aan. Dat was bijna hetzelfde dachten ze.
De uitslag was navenant, maar de start was gegeven. 

En een eerste sponsor, BAC, bood zich ook snel aan. Als we verder wilden blijven voetballen moest er nog meer gebeuren. Er kwam een werkgroepje tot stand met Claudio Bedin als verantwoordelijke, gesteund door Albert Thoelen en Rik Karremans. Dat de ploeg vorderingen maakte bewees ze op het toernooi op 15 tot 17 mei 1976 in Zonhoven. Het toernooi werd door kwb Zolder-Centrum overtuigend gewonnen. 

 We organiseerden ook een eigen toernooi, voor de eerste maal in 1978 op het terrein van Jogem waar we al onze thuiswedstrijden speelden. De ploeg groeide zo sterk dat er een tweede ploeg bijkwam. Zo hadden we een zaterdag- en een zondagploeg met ieder zeventien à achttien spelers. Er werd daardoor ongeacht het talent van de speler een beurtrol gehanteerd. Als je zelf een toernooi organiseert, brengt dat mee dat je aan andere moest deelnemen, wat niet belette dat er ook deelgenomen werd aan de voetbalhappening als onderdeel van de Vuurfeesten. 

 Maar in sport speelt leeftijd een grote rol. Zo kwam er daarom een nieuw werkgroepje met Jef Beerten als verantwoordelijke, gesteund door Fons Schroeyen, Walter Mullens, Fred Droogmans, Tonny Vanhamel en Ludo Krawinkel. Na elke wedstrijd was er een tombola, waarvan de prijzen aangekocht werden bij eigen handelaars. Natuurlijk mocht de brouwer ook zijn centje verdienen en werd bij de pintjes uitvoerig de tactiek voor de volgende wedstrijd zo haarfijn besproken dat er door de week niet moest getraind worden. In 1993 speelde de leeftijd opnieuw een rol en werd er weer met één ploeg gespeeld. Daarbij verdwenen ook Jef, Fred en Walter uit het bestuur en kwamen Jos Elsen als verantwoordelijke, samen met Michel Dijselbloem, Hubert Bertels en de rest van de vorige ploeg aan het roer. Naast voetballen bleef er ook, in de eerste plaats, aandacht voor het gezin met uitstappen naar Keulen voor een match, naar Boom, Brussel en de Efteling in Nederland. (Wil je nog meer hierover lezen dan zal je u moeten beroepen op het boek). Hartelijk dank

Er zijn nog een aantal exemplaren van dit boek "" kwb Zolder Centrum 1945 - 2020 ""  te koop voor 10 euro/stuk. 5 euro van dat bedrag gaat naar wereldsolidariteit.
 
Men kan dit boek bestellen via een mail aan: kwbzolder@gmail.com of roger.schillebeeks@telenet.be .
Albert Aerts zorgt dan voor de verdere afhandeling. Kwbzolder@gmail.com komt je automatisch bij Albert Aerts terecht.