maandag 8 november 2021

"" kwb Zolder Centrum 1945 - 2020"" => Kooklessen

Of het onder druk was van de vrouwen, dat blijft de vraag, maar in de zeventiger jaren wilden de wijkmeesters kooklessen op het programma. Zo gezegd zo gedaan. Jean Degraen, die bij hem thuis ook regelmatig zijn plaats opeiste aan het fornuis, nam de verantwoordelijkheid.
 In oktober 1977 startte de eerste reeks kooklessen, toen nog een reeks van acht lessen met liefst zevenentwintig deelnemers. Een niet meer zo jonge, strenge lesgeefster van de KAV die er op stond dat alles, maar dan ook alles van de groenten gebruikt werd, bracht ons iedere avond heel wat bij en zette iedereen aan het werk, ondanks dat het een grote groep was. Gelukkig kon dat omdat we toen gebruik konden maken van de leskeuken van het Sint-Jozefscollege in de Molenstraat.

Een locatie die we ook voor een aantal andere activiteiten konden gebruiken, omdat Jogem op zondag niet vrij was. De afsluiter bestond uit een feestmaal voor de dames en ook toen kregen we veel lof van hen. Meer nog, op het feest van 60 jaar ACW Heusden–Zolder met meer dan tweehonderd deelnemers, werd door de koks van de kwb een driegangenmenu klaargemaakt. (meer hierover in het boek kwb Zolder centrum 1945 - 2020

Er zijn nog een aantal exemplaren van dit boek "" kwb Zolder Centrum 1945 - 2020 ""  te koop voor 10 euro/stuk. 5 euro van dat bedrag gaat naar wereldsolidariteit.
 
Men kan dit boek bestellen via een mail aan: kwbzolder@gmail.com of roger.schillebeeks@telenet.be .
Albert Aerts zorgt dan voor de verdere afhandeling. Kwbzolder@gmail.com komt je automatisch bij Albert Aerts terecht.