donderdag 4 november 2021

KWB Overdag opnieuw paraat.

Na een jaar onderbreking door het coronavirus mocht KWB Overdag Heusden-centrum en Berkenbos vandaag weer opnieuw starten. Alle maatregelen die opgelegd worden door de overheid, kon vandaag de eerste van een hele reeks activiteiten plaats vinden. Het bestuur mocht daarom meer dan 80 aanwezigen inschrijven voor een nieuw seizoen. Het Kuipershof waarnaar moest uitgeweken worden om alles zo coronaproof te laten verlopen was goed gevuld, de afstanden in acht genomen. Het Kuipershof is uitgerust met een ventilatiesysteem dat wanneer de CO2 meter de maximum drempel overschrijd, automatisch het ventilatiesysteem in werking treed om de zaal van verse lucht te voorzien.
Eerste spreker was Karel Stevens, projectmanager bij VLM. Hij kwam een stand van zaken geven rond de omgeving van de Mangelbeek.
De Mangelbeek is één van de zeven beekvalleien die de Wijers, het land van de 1001 vijvers, kenmerken. Na de pauze mocht Wim Goris zijn kijk geven over het boek van de jeugdverenigingen in Heusden-Zolder uitgegeven door de Geschied en Heemkundige Kring van Heusden. Het boek is nog te koop bij de volgende handelaars; Vera, dagbladhandel, Guido Gezellelaan 9
Spar-Arets, voeding, Guido Gezelleaan 175
Gijbels Fans, voeding, Voorstraat 16
KWB Overdag is er iedere donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. Wil je meer te weten over de werking en het programma van KWB Overdag surf dan naar www.kwbheusdencentrum.be.
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's