dinsdag 30 november 2021

Kleuterschool ""De Toverfluit"" gaat er helemaal anders uitzien.

De vrije kleuterschool "De Toverfluit" in de Brugstraat gelegen, zal er heel anders uitzien na de verbouwingen, die vermoedelijk volgende jaar juli (2022) van start zullen gaan, zo vertelt directeur Christine Devoge ons. Er was in 2006 een dossier ingediend, en sinds enige dagen geleden kwam dan het bericht van kabinet van Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts dat een subsidie van 1,46 miljoen euro zal vrijgemaakt worden voor een nieuwbouw, verbouwingswerken en plaatselijke omgevingswerken.

De bestaande kleuterklassen zullen aangepakt worden en hier zal men van 3 klassen, 2 klassen maken met een verschuifbare tussenwand. Men kan dan de klassen groter maken en zo samen (de 2 klassen) een gezamenlijke activiteit inplannen. De klassen zullen voorzien zijn van een groot schuifraam naar buiten zodat de kinderen naar buiten kunnen stappen en genieten van de groene omgeving en van de speeltuigen zoals een kleine schuif af, een zandbak of andere.

De achterste klassen van het rood gebouw zullen gesloopt worden. Enkele lokalen en ook een multifunctionele zaal zullen voorzien worden met een overdekking (afdak) eraan. Ook het bestaande grote afdak zal verwijderd worden. De speelplaats krijgt een heel andere uitzicht met vooral veel groen en mooie speeltuigen. Het nu grijze gebouw zal eerst aangepakt worden met een kleine verbouwing om zo de kleuters, tijdens de verbouwing, onder te brengen. Hier zullen zeker toiletten bijgeplaatst worden en alles zal volledig nazicht krijgen zodat de kinderen veilig kunnen plaats nemen in de lokalen.

Directeur Christine Devoge vertelt me nog dat de werken normaal zullen starten in juli 2022 en zij hoopt dat de werken op een jaar tijd zo goed als voorbij zouden zijn. De volgende maanden komt nog een moeilijke opgave om de kosten van de materialen te bekijken want die zullen ondertussen ook wel een streepje duurder geworden zijn. Met dank aan dir. Christine Devoge