zaterdag 6 november 2021

Jeroen Perceval stelt nu maandag zijn debuutfilm ''Dealer' voor in TheRoxyTheatre

Het is al lang geleden dat we nog eens een regisseur mochten ontvangen in TheRoxy Theatre en we zijn dan ook trots dat nu maandagavond Jeroen Perceval zijn debuutfilm ''Dealer' komt voorstellen op de ElaN Filmavonden. Iedereen is natuurlijk welkom.

In zijn regiedebuut Dealer mengt regisseur-scenarist Jeroen Perceval twee werelden: enerzijds de film- en theaterwereld en anderzijds het Antwerpse straat- en drugsmilieu. Het resultaat: een frenetieke filmische cocktail. Je zult Ben Segers en Bart Hollanders nooit nog op dezelfde manier bekijken.

Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam de acteur Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in o.a. Rundskop, De dag, Tabula rasa) plaats achter de camera. Zijn langspeeldebuut Dealer draait rond de veertienjarige drugsdealer Johnny (Sverre Rous), die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de internationaal geroemde en succesvolle acteur Anthony (Ben Segers) als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven. Naast tal van nieuwe gezichten, een vervaarlijk ogende Ben Segers en Veerle Baetens als Johnny’s moeder, maakt vooral Bart Hollanders indruk. De teddybeer uit Callboys mat zich een kort kapsel, tatoeages en een gangsteroutfit aan.
 (Bron: Film Festival Gent) & Ludo Vangenechten The Roxy Theatre