dinsdag 2 november 2021

Expo 'IL Cambio' - schilderijen en schetsen van Quinten TorpIl Cambio is een nieuwe reeks werken van Quinten Torp [artiestennaam van Geert Mullens], ontstaan op Italiaanse bodem. In de zomer van 2021 trok Torp met zijn fiets op pad in de Italiaanse Alpen. Hij breidt hiermee een vervolg aan zijn project ‘Het Klein Verzet’ uit 2015. Toen trok hij per fiets, met de schildersezel op de rug, door de mooie omgeving van Heusden-Zolder en maakte hij schilderijen in openlucht.

Voor ‘Il Cambio’ fietste hij met schildersmateriaal doorheen het Italiaanse berglandschap en schilderde hij letterlijk op Italiaanse grond, met het linnen gewoon in het gras of op rotsen gelegd. Dat resulteerde in 12 prachtige werken die op hun beurt de inspiratiebon werden voor een reeks van 12 grafische werken [gemaakt op Ipad] met als titel ‘Il Cambio Grafico - Dodici Velocità’
[De Grafische Verandering - 12 ‘speed’]. Bij zijn terugkeer naar België zijn deze grafische werken dan weer de basis voor een aantal olieverfschilderijen op groot formaat: ‘I Cambio Grande’.

In deze reeks speelt Quinten Torp dus voortdurend met het Italiaanse woord
‘Il Cambio’ wat verschillende betekenissen in zich draagt. Enerzijds staat het voor het versnellingsapparaat van zijn vintage racefiets. Anderzijds kun je het ook vertalen als ‘De Verandering’ of ‘De Wissel’. Verandering en transformatie zijn de rode draad. 

De expo is te beleven tot en met zondag 19 december op de mezzanine van het MUZEcafé, elke dag [maandag gesloten] van 11 tot 22 uur.
Meer info via quintentorp.blogspot.com
Prijs: . Voorverkoop: . www.muze.be/expo-torp.html
Mezzanine van het MUZEcafé  Marktplein 3 dit tussen 11u00 & 22u00