donderdag 25 november 2021

ART27 => Rudy Cools

Fotografie (digitaal). Zij daar, wij hier.
Bella Ciao gaat over verzet, veerkracht en hoop. In mijn project sla ik de brug naar de vluchtelingenproblematiek. Ze zijn op zoek naar een menswaardig leven. Zij daar, wij hier. De wereld zwijgt. Mijn werk toont kwetsuren, nu eens letterlijk, dan weer metaforisch. Pijn en psychisch lijden zijn een terugkerend thema en zorgen, zonder dramatisch te willen zijn, vaak voor een ongemakkelijke en tegelijkertijd intieme confrontatie met de kijker.
De werken roepen een verstilde wereld op waarin vervreemding, onbegrip, onwezenlijkheid en verbijstering de verbeelding prikkelen. Ik ga op zoek naar het mysterie onder de oppervlakte van de realiteit. Mijn beelden nestelen zich het liefst in een vierkant vlak, tot over de rand, zonder zich in te kapselen. Het vierkant als icoon, als pictogram, als symbool van de menselijke psyche. Ik overgiet de beelden met vloeibare epoxyhars. Deze laag benadrukt de breekbaarheid van het leven.

""BELLA CIAO"" brengt met hedendaagse kunst een ode aan schoonheid en vrijheid van denken.
De 21ste editie van ART 27& de  Curatoren zijn Gerlinde Gilissen, Herwig Nulens voor Art 27 vzw.
ART 27 nog tot en met zondag 12 december tussen 14u00 tot 18u00
GRATIS TOEGANG | ROLSTOELVRIENDELIJK|FAIRTRADECAFE| KUNSTGALLERIE FINISSAGE 12 december vanaf 14u00
Laat je gidsen!
Kunst(ver)kenners leiden op afspraak groepen rond.
Meer info: gerlinde.gilissen@pandora.be +32(0)497 085 724
De opbrengst van de kunstverkoop en rondleidingen van ART 27/2021 gaan naar twee duurzame projecten geselecteerd door ARt 27 vzw en de Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking Heusden-Zolder.
Het project Mali Muleba in Tanzania
Het project Suyana in Peru