zondag 21 november 2021

ART 27 PRESENTEERT BELLA CIAO in de ZLDR LUCHTFABRIEK


Opening van de 21ste editie van ART27, voor het tweede jaar op rij in de ZLDR Luchtfabrriek een grote zaal waar alle kunstenaars en bezoekers zeer tevreden over zijn.  Dit jaar 43 kunstenaars die hun werken brengen  nog tot en met zondag 12 december. Deze tentoonstelling kreeg de naam ‘Bella Ciao’ is een lied dat oorspronkelijk gezongen werd door vrouwen die in mensonwaardige omstandigheden werkten in de Noord-Italiaanse rijstvelden in de 19de eeuw. Het nummer werd pas echt bekend als Italiaans strijdlied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu weerklinkt de melodie wereldwijd als hymne voor vrijheid en verzet.

Omstreeks 14 uur was er de plechtige opening buiten de ZLDR Luchtfabriek  in open lucht  zeker nu met de hoge komst van het coronavirus. Curatoren Gerlinde Gilissen & Herwig Nulens spraken iedereen toe en waren zeer vereerd met de talrijke opkomst van  gasten enen de kunstenaars zelf Schepen van cultuur Marleen Hoydonck was vereert dat zij ook hier iedereen mocht toespreken en nadien genoot ze dan ook van de tentoonstelling die dit jaar weer zeer prachtig was en iedereen boeide. 

De tentoonstelling van Art 27 brengt ode aan schoonheid en vrijheid van denken. ‘Bella Ciao’ loopt van zondag 21 november tot en met zondag 12 december. Je kan de tentoonstelling elke dag gratis bezoeken van 14 tot 18 uur (gesloten op maandag).  Tijdens de finissage op zondag 12 december trakteren de kinderen van wijkwerking Lindeman je op een spetterend optreden. Bij valavond kan je op het Marktplein het traditionele vuurkunstwerk bewonderen. De opbrengst van de kunstverkoop en rondleidingen schenkt Art 27 aan Mali Muleba vzw (Tanzania) en vzw Suyana Peru. Info: www.artikel27.eu
Dank aan Lambert Reynders voor de foto's, gemeente HZ voor de tekst