dinsdag 23 november 2021

""100 jaar KVLV Eversel """ Restaurant voor 1 dag

Reeds 18 jaar organiseren wij restaurant voor 1 dag, een initiatief ten voordele van de 11/11/11 actie. Al die jaren hebben wij (de bestuursleden en enkele vrijwilligers) er ons goed bij gevoeld. Als we ’s morgens begonnen met ons team in een lege Sint- Jacobuszaal en we zagen na een paar uren dat de zaal klaar stond om onze gasten te ontvangen, dat al onze ketels gevuld waren, dat het stoofvlees stond te pruttelen., dat we dan konden pudding koken in een grote kastrol,…Ja, dan straalde de hele groep.

Ieder jaar hebben we onze gasten kunnen ontvangen in een warme zaal. Luxueus was het niet. Gezellig en lekker wel. We kozen 18x voor dezelfde menu: Groentesoep, wortelpuree, stoofvlees en pudding. Steeds aan een democratische prijs en in dezelfde sfeer. Al het eten werd warm in kommen op de tafels gezet. Je kon scheppen tot je genoeg had. Godelieve Swinnen deed steeds het gebed voor het eten. Wij vonden dat de K van KVLV ook daar aanwezig mocht zijn.

Wij zijn de St.-Jacobusgilde heel dankbaar voor de steun die we van hen kregen en door het ter beschikking stellen van hun lokaal. Ook dankjewel aan Aveve: voor die vele kilo’s aardappelen en wortelen die we kregen. En natuurlijk mogen we onze plaatselijke boer Henk niet vergeten: voor de vele liters ‘verse melk van de koe’ om onze pudding te koken. En zo konden we elk jaar opnieuw een mooi bedrag overmaken aan de 11/11/11 actie. Dit initiatief liet ons echt voelen wat groepsgeest is. Bedankt aan al diegenen die ons steunden en die dit allemaal hielpen bereiden en opeten !

Om je een idee te geven van de hoeveelheden die we in al die jaren verwerkten, zetten we even een aantal cijfertjes op een rij.
Zo verwerkten we in al die jaren:
• 692 kg aardappelen
• 315 kg wortelen
• 171 kg ajuin
• 309 kg stoofvlees
• 275 l melk voor pudding

Het boek ""100 jaar KVLV Eversel "" is nog steeds verkrijgbaar.in  A4 formaat
Hiervoor neem je best contact op met de volgende personen
gerdabeutels@hotmail.com   of via  FB Gerda Beutels
godelieve.swinnen27@telenet.be  of via FB Godelieve Swinnen