maandag 25 oktober 2021

Persbericht PZ H|Z => Controles afgelopen weekend

Vrijdag heeft de verkeersdienst een snelheidscontrole gehouden op 5 locaties. Zij controleerden 725 voertuigen op hun snelheid en konden vaststellen dat 108 bestuurders te snel reden (net geen 15%). Niemand komt in aanmerking van de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs.
Zaterdag heeft onze politiezone in samenwerking met mensen van de federale politie een alcoholcontrole ehouden op verschillende locaties binnen de gemeente. In totaal werden 1076 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. We hebben volgende vaststellingen verricht
- 6 bestuurders hebben positief geblazen
o 3 moesten hun rijbewijs 6 uur inleveren
o 3 rijbewijzen zijn onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken
- 3 bestuurders hebben alarm geblazen en kregen 3 uur rijverbod
- 1 bestuurder kon zijn rijbewijs niet voorleggen omdat dit al ingetrokken was door de rechtbank en hij al
     zijn proeven opnieuw moest. Zijn voertuig werd dan ook ingehouden.
- 1 bestuurder is geverbaliseerd omdat hij passagiers aan het vervoeren was terwijl zijn voorlopig rijbewijs
     dit verbiedt.
Verder zijn 5 voertuigen geverbaliseerd wegens het foutief parkeren op een los- en laadzone. 1 bestuurder heeft zijn kindje niet correct vastgemaakt en 2 bestuurders reden zonder geldige keuring van het voertuig.
1 voertuig werd getakeld wegens het ontbreken van een geldige verzekering en ook hier ontbrak een geldige keuring. Een ander voertuig is geverbaliseerd omdat het met kale banden rond reed.
Bij doorzoekingen van voertuigen en de grondige controle van personen werd ook nog twee keer een gebruikershoeveelheid cannabis in beslag genomen en een luchtdrukpistool.