vrijdag 22 oktober 2021

OKRA feest in het Kuipershof Heusden

Na een jaar van onderbreking vanwege de pandemie van corona, kon het OKRA herfstfeest terug georganiseerd worden in het Kuipershof. Alle voorzieningen in acht genomen, want het Kuipershof is uitgerust met een systeem dat wanneer de concentratie van CO2 te hoog wordt het systeem automatisch start met het blazen van verse lucht. Dus mocht voorzitter Maurice Mues maar liefst 96 inschrijvingen noteren. Aan de ingang kreeg iedereen een drankje aangeboden en je kon van de gezichten aflezen dat ze blij waren nog eens een echt feest te hebben.

Zoals gebruikelijk nam de voorzitter het woord en bedankte in eerste instantie alle aanwezigen. In zijn toespraak werd het corona jaar aangehaald en daarom werd gevraagd om alle voorzichtigheid in acht te nemen en het mondmasker te dragen bij het verlaten van de zitplaats. Ook de keuken werd onder loep genomen. Het is een verademing voor de kookploeg om in de volledig vernieuwde keuken te kunnen koken. De voorzitter noemde ook al de activiteiten op die reeds hebben plaats gevonden. De fietsers bijvoorbeeld, zij zijn stilaan begonnen met hun uitstapjes en er kunnen nog altijd leden mee aansluiten. Ook hebben we al een vierdaagse met prachtig weer erop zitten in De Panne aan zee en een daguitstap naar Gent. Het was héél fijn en iedereen heeft er van genoten. En zo waren er nog meer activiteiten.

Daarna werd het programma voor het jaar 2021-2022 uit de doeken gedaan. Ook hebben we aandacht voor al de overleden leden vanaf het vorige herfstfeest in 2019 tot op heden. 17 kaarsjes werden er aangestoken, voor elke overledene een kaarsje. Na de toespraak van de voorzitter had pastoor Guido een gebed moeten voorlezen, maar door omstandigheden is dit niet kunnen doorgaan en heeft de voorzitter deze taak op zich genomen. Daarna was het tijd voor een lekkere warme maaltijd klaargemaakt door Lieske en haar kookploeg. De muziek werd verzorgd door Discobar Juke Box met Jo van Limburg en live zang van Ed Davis. En er zal zeker wel een dansje geplasseerd worden voor diegenen van wie de voeten of benen beginnen te kriebelen. Op naar 2022 met de nieuwjaarsreceptie op 14 januari 2022 en het Lentefeest op 08 april 2022 maar laat ons eerst maar genieten van dit Herfstfeest.
Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en foto's