vrijdag 1 oktober 2021

KINDERKANSENAMBASSADEUR TREKT OP PAD

Heusden-Zolder biedt als bruisende gemeente tal van mogelijkheden en kansen voor iedere inwoner. De start van het nieuwe schooljaar betekende ook de aftrap van een nieuw gesubsidieerd project van ons Huis van het Kind. Onze nieuwe kinderkansenambassadeur, Alice Bolle, maakt onze gezinnen wegwijs in het ruime welzijnsaanbod van Heusden-Zolder. Hierbij staat het kind altijd centraal.
In onze gemeente staan al heel wat diensten en organisaties paraat om inwoners te ondersteunen. Toch glippen er nog altijd gezinnen tussen de mazen van ons welzijnsnet. Ze zien ook vaak mogelijke tussenkomsten en voordelen aan hun neus voorbijgaan omdat ze er niet van op de hoogte zijn. Hierin probeert het Huis van het Kind het verschil te maken. Het werk van Alice begint bij de opsporing en ondersteuning van gezinnen die in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming. Via huisbezoeken en fysieke ontmoetingen, hoopt ze een brug te bouwen tussen noden zien en rechten opnemen.
“Misschien kan ook jij enkele euro’s besparen op je budget, als je zou weten waar jouw voordelen en rechten liggen. Zo zet ik samen met het gezin stappen naar een nog fijner Heusden-Zolder. Elk gezin heeft recht op extra ademruimte, vrijetijdsbesteding of andere ondersteuning”, zegt Alice Bolle.
Het Huis van het Kind draagt een warm hart toe naar onze meest kwetsbare gezinnen. We streven ernaar de kinderarmoede in onze gemeente op alle levensdomeinen te doorbreken. We verwelkomen onze kinderkansenambassadrice dan ook met open armen.
Info: Huis van het Kind – 011 80 80 80