maandag 18 oktober 2021

K.H. De Ware Vrienden - Nieuwe dirigent: Gilles De Meester

Zoals jullie inmiddels weten had onze dirigent Ronny Ramaekers in juni zijn afscheid als dirigent aangekondigd. Nadat de vacature voor een nieuwe dirigent werd bekendgemaakt stelden maar liefst 20 dirigenten van allerlei slag zich kandidaat.

Na het afscheidsconcert van Ronny bleven er uiteindelijk 4 kandidaten over. Zij mochten elk één week komen proefdirigeren, waar zij een opgelegd werd en een werk naar keuze mochten dirigeren.

Bij elke dirigent werd de mening van alle muzikanten gevraagd. Uit de bevraging en de feedback kwam duidelijk naar voren dat één dirigent door de meeste muzikanten als de beste match wordt gezien, namelijk Gilles De Meester.

Wie is Gilles De Meester?
Gilles is 35 jaar, afkomstig uit Wijnegem, en zette zijn eerste stappen in het deeltijds kunstonderwijs waar hij slagwerk studeerde. Tijdens zijn middelbare studies volgde hij jazzdrums in de Kunsthumaniora in Antwerpen. Van hieruit is hij verder doorgestroomd naar het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

Als professioneel muzikant was hij onder andere actief als drummer.
Zijn debuut als dirigent begon hij bij een jeugdorkest, maar om zich verder te ontwikkelen volgde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen het vak Inleiding tot HAFABRA-directie, om dan na zijn conservatoriumstudies zijn dirigentenopleiding voort te zetten in de academie van Mol.

Na deze studies bleef Gilles zich verdiepen in directie door het volgen van masterclasses en opleidingen, en ging meermaals op workshops. Als dirigent was hij jaren actief bij meerdere orkesten, en is ook actief als vervangend dirigent - en gastdirigent.

Gilles mag nu ons orkest komen leiden. En zoals we dat gewoon zijn zullen we onze nieuwe dirigent een warm welkom geven zodat we samen met hem een mooie muzikale toekomst tegemoet gaan.
Met veel dank aan Gust Put voor de verslaggeving en de foto's