zaterdag 30 oktober 2021

Grootste indoorspeeltuin van de Benelux blijft investeren


Heel de coronaperiode is één lange rollercoasterrit geweest voor Filip Struyf en Caroline Carpentier van Tarzan en Jane uit Heusden-Zolder. Net voor de verplichte sluiting van de eerste golf werd nog zwaar geïnvesteerd in akoestische panelen. Hierna werd geïnvesteerd in een smaakhoeve met o.a. zelfgemaakt ambachtelijk ijs om de zomer te redden en vervolgens werden ze geconfronteerd met een enorm personeelstekort in de horeca. Het telkens openen en sluiten van hun zaak was mentaal zwaar, maar aan opgeven hebben ze nooit gedacht. Wel integendeel. Recent werd 600.000 euro geïnvesteerd in 6 state-of-the-art escape rooms die 30 oktober opengaan.

“What doesn’t kill you, makes you stronger”, zegt Caroline overtuigd. “Maar het was wel een helse rit al die tijd. Als je zwaar investeert omdat je gelooft in je zaak en alles perfect hebt voorbereid, dan houd je natuurlijk geen rekening met een wereldwijde pandemie. Als die dan plots voor de deur staat, mag je vooral de moed niet verliezen.”. Tarzan en Jane kon al die tijd rekenen op hun trouwe klanten die, van zodra de deuren terug open mochten, terug langskwamen. “We draaiden dit jaar zelfs onze beste zomer ooit met dank aan onze fantastisch klanten.”, aldus Filip.

De coronaperiode is voor veel ondernemers ook een periode van reflectie geweest. Zo ook voor Filip en Caroline. De ruimte boven had nog geen definitieve bestemming gekregen en op voorspraak van zoon Thomas, recent in de zaak gestapt, is er bekeken om alles om te bouwen naar 6 escape rooms. Caroline: “Thomas heeft heel deze transformatie zelf vormgegeven. Hij heeft tijdens corona het marktonderzoek gedaan, contact genomen met mogelijke leveranciers en het businessplan geschreven. We waren meteen verkocht.”.

België is een groeiland als het gaat over ‘escapen’. Niet alleen in aantal kamers, maar ook in het belevingsniveau. Door met het ‘Game Over’ concept te werken, verzekeren we ons van de laatste nieuwe escaperoom technologie voor een ongeziene beleving. Game Over is actief in 17 landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Australië en de Emiraten. Meer dan 4,5 miljoen mensen namen reeds deel aan een van de 40 escaperoom verhalen.

Vanaf 30/10 kan je 6 Game Over escaperooms komen spelen in Heusden-Zolder.
- Horror circus
- Dracula
- Haunted mansion
- Alice in wonderland
- La mission del profesor
- School of magic
2 kamers zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Meer info Klik Hier  
Foto's met dank aan Thomas van Tarzan & Jane