zaterdag 11 september 2021

ZONSOPGANG DOGAN GÜNES

 Op 11 juni opende het café | cultuurhuis ZONSOPGANG | GOGAN GÜNES in de Lindelaan 9 op de Lindeman. Deze vereniging is al actief sinds 2019 in onze gemeente Heusden-Zolder toen met  samenkomsten in 't Kuipershof. Het doel van deze vereniging is om hulp te bieden aan arme kinderen & volwassenen zonder een onderscheid te maken van nationaliteiten. Dus iedereen is er welkom op eender welk moment zegt Nese Dogan die deze vzw ZONSOPGANG | GOGAN GÜNES opgericht heeft.

Momenteel is deze organisatie nog op zoek naar en leraar die de kinderen Nederlandse les kan bij brengen. Verder staat op het programma knutselen / SAS Turkse gitaar aan te leren en we staan steeds open om mensen te ontmoeten die  ons zeker kunnen bijstaan met allerhande andere ideeën om kinderen en volwassenen te begeleiden. In ons lokaal is er een plaats voorzien waar we live optredens kunnen laten plaatsvinden of waar een DJ zijn ding kan doen met de nodige apparatuur en belichting.
We knutselde zelf ons terrasmeubeltjes in elkaar om toch gezellig iets te drinken onder onze luifels. en waar nu de voetbal kan gevolgd worden op groot scherm. De opbrengsten gaan dan weer naar de kinderopvang.

De opbrengst van het café | cultuurhuis gaat naar de kinderopvang ook een gedeelte van de broodjes die er verkocht worden. Iedereen kan hier dus terecht ook voor het brengen van kleding, voedsel, borden & tassen en andere dit gaat dan naar Sint Vincentius.

Tijdens de ramadan  heeft ZONSOPGANG | DOGAN GÜNES meer dan 400 kg vlees ingezameld en een Opel Vivaro vol brood, groenten en koekjes naar Sint Vincentius gebracht voor te verdelen aan de kansarmen.Deze vereniging telt op dit moment  meer dan 40 leden en we zien elke week nog leden bijkomen om ons verder te steunen en bij te staan met raad en daad.
In het kort zullen wij ook een actie op touw zetten voor ALI  die vecht tegen de spierziekte SMA. Later daar meer over.....
En voor einde september 24|25|26 september plannen we een groot straatfeest op Lindeman in de Populierenstraat en de Lindelaan. Er zullen verscheidene springkastelen opgesteld worden, drank en eetgelegenheid voorzien worden. Optredens en veel animatie voor de kinderen zijn. We hopen ook u te mogen begroeten