dinsdag 21 september 2021

Wereld Dementiedag.


Een tentoonstelling, een koffer vol mogelijkheden en een lezing van Eva Cardon , dat was deze avond de insteek in de BIB over de wereld dementie dag.
De tentoonstelling "Wij twee samen" is het werk uit de gelijknamige graphic novel van Ephameron een maand lang te bezichtigen in de bibliotheek.
Een koffer vol mogelijkheden! Naast de vele boeken over dementie heeft de bibliotheek nu ook dementiekoffers. De drie koffers zijn bestemd voor iedereen die met dementie in contact komt. De dementerende zelf, partner, kinderen, kleinkinderen, mantelzorgers..... Met de koffer kan je thema dementie op een eenvoudige en rustige manier verkennen. De koffer bevat verschillende materialen waaronder brochures, verhalen van lotgenoten, dementievriendelijke spelen en een Vinny de Vis Knuffel. Je kan een dementie koffer lenen in de BIB. Vraag er naar aan de onthaalbalie.
Dan hebben we nog de lezing van Eva Cardon over de Wereld Alzheimer Dag. Eva Cardon, beter gekend als Ephameron, praten over haar Graphic Novel " Wij twee samen". Ephameron tekende en schreef een autobiografisch verslag over de manier waarop de ziekte van haar vader- primair progressieve afasie- zijn omgeving 10 jaar lang raakte. "Wij twee samen" werd een aangrijpend verhaal waarin woord en beeld mekaar aanvullen.Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's