woensdag 15 september 2021

Welkom AAP & NEL!


Het afgelopen jaar zaten collega's van verschillende teams verantwoordelijk voor het AAP-aanbod niet stil. Achter de schermen werd er hard gewerkt aan een re-styling van het door iedereen geliefde aapje.

AAP & NEL zullen in een mum van tijd de boegbeelden worden voor alles wat kinderen aangaat in onze gemeente en de harten van zowel jong als oud stelen. Info: www.aap-nel.be Het begon voorzichtig met een nieuw design van het activiteitenboekje. We schakelden over van een flyer naar een handige brochure, vol met praktische uitleg en alle beschikbare data van de AAP-kampjes. Het initiatief werd duidelijk gesmaakt!
Vandaag stellen we onze nieuwe AAP voor aan het grote publiek.
Maar dat is nog niet alles!
"De nieuwe look van AAP was voor ons het ideale moment om een nieuw figuurtje voor te stellen", vertelt Wendy van Team Welzijn. "Met nijlpaardje NEL willen we nog meer kinderen aanspreken en bereiken. Samen vormen zij het beeld voor het spelaanbod voor kinderen in Heusden-Zolder."
Voor de bekendmaking zet de promomachine achter AAP & NEL alle zeilen bij. Bij elk kampje kunnen kinderen voortaan een leuke foto maken bij een kartonnen AAP & NEL displayt onze begeleiders krijgen een hippe AAP & NEL outfit en er vallen maandelijks toffe AAP & NEL prijzen te winnen in infozine #vanhtotz. "Bovendien kan je AAP & NEL in het echt ontmoeten op zondag 3 oktober, op braderie Cité", vult Dirk Schops (schepen van Jeugd) aan. "Ze delen er tofte AAP & NEL sleutelhangers uit en bovendien kan je met hen op de foto. Zorg datje erbij bent!" 

De nieuwe figuurtjes hebben nog heel wat projecten op hun planning staan. In samenwerking met de collega's van Mobiliteit vervangen we bijvoorbeeld op korte termijn de verkeersborden 'schoolomgeving' en 'opgepast, spelende kinderen' met aangepaste AAP & NEL borden. Op deze manier willen we de herkenbaarheid van de figuurtjes linken aan andere thema's die relevant zijn voor deze jonge doelgroep.
AAP & NEL zullen in een mum van tijd de boegbeelden worden voor alles wat kinderen aangaat in onze gemeente en de harten van zowel jong als oud stelen. Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en de foto's