zaterdag 11 september 2021

Sanicole Sunset Airshow.

Na een jaar onderbreking vanwege het coronavirus kan Sanicole weer een Airshow presenteren. Traditiegetrouw beginnen ze er op vrijdagavond aan met de Sunset Airshow. Vanwege de voorzorgmaatregelen wordt de airshow gespreid over drie dagen. 

Dus zaterdag en zondag nog veel lucht geweld te bewonderen boven Hechtel-Eksel en boven  in ons luchtruim Heusden-Zolder. Maar terug tot de orde van de dag. Sunset opent het airshow weekend met een avond programma om U tegen te zeggen. Even voor zes uur mocht het nieuwe paradepaardje de A400M van de Belgische luchtmacht de Sunset Airshow openen. Dit toestel is de vervanger van de welgekende C130. Dit toestel heeft onlangs nog gevlogen tussen Afghanistan en BelgiĆ«. 

Na dit toestel mochten de Red Arrows van Royal Air France alles uit de kast halen. Zij zijn wel niet te bewonderen op zaterdag en zondag. Verder waren er de volgende toestellen te zien, De Patrouille Suisse van de Zwitserse Luchtmacht, Equipe de Voltige-extra 330 van de Franse luchtmacht, Trescal Starduster too uit Frankrijk, De Consolidated Catalina uit het Verenigd Koninkrijk. Onze eigen Belgische F16 die een adembenemende show uit zijn toestel ten beste gaf. 

Naarmate de avond viel over de vliegbasis van Sanicole werd het des te mooier in de lucht. Airborne Pyrotechnics uit het Verenigd Koninkrijk zorgde voor een waar lichtspektakel. Afsluiten mocht Jacob Hollander uit Zweden. Op de beats van Dimitri Vegas en Like Mike veranderde de onderkant van zijn dubbeldekker in een ware lichtorgel. Alsof dat nog niet genoeg was konden we ons nog vergapen aan een lasershow en als klap op de vuurpijl en afsluiter van een prachtige en boeiende Sunset Airshow nog wat vuurwerk. Een zeer tevreden publiek dat in grote getale was opgekomen, je zag dat ze genoten hadden.
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze verslaggeving en foto's