maandag 20 september 2021

Receptie voor vrijwilligers Mijn-Huisartsenwachtpost / Sint-Franciscusziekenhuis


Mijn Wachtpost neemt hierbij de fakkel over van het Sint-Franciscusziekenhuis rond de vrijwilligerswerking in het Medisch centrum.

Gedurende de voorbije woelige maanden konden we onherroepelijk rekenen op de steun van een grote groep vrijwilligers. Aanvankelijk aan de triagepost maar aansluitend zetten zij in het belang van de patiënten hun activiteiten verder aan de huisartsenwachtpost tijdens het weekend en feestdagen met ruim een ploeg van 20 personen.
Het leek aanvankelijk een eenvoudige opdracht maar in de praktijk bleken de vrijwilligers een essentiële schakel en ondersteuning voor de patiënten te zijn. Met een team van ruim 20 personen stonden ze in weer en wind klaar van 08u00 tot 20u00 om iedereen van dienst te zijn en trotseerden zij elk mogelijk risico.

Een greep uit hun onmisbare taken
- Opvang patiënten / familie / zorgverleners
- Wegwijs maken naar de juiste locatie
- Bewaken van de veiligheidsmaatregelen
- Aanbieden van hun hulp bij patiënten die zich moeilijk kunnen verplaatsen
- Een luisterend oor voor patiënten/familie met medische zorgen…
Mijn-Wachtpost* engageert zich nu om vanaf 1 september het vrijwilligersteam verder van het Sint-Franciscusziekenhuis over te nemen en aan te sturen. Hierbij is de inzet van een vrijwilliger die de coördinatie op zich neemt, ondenkbaar.
Net zoals de Vlaamse overheid, geven we erkenning aan de belangrijke meerwaarde van het vrijwilligerswerk op verschillende vlakken, in het bijzonder tijdens de aanslepende coronaperiode als een vaste waarde aan de wachtpost. Huisartsenwachtpost Mijn-wachtpost doet hierbij graag een oproep aan mogelijke kandidaat vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@mijnhuisartsenwachtpost.be.

Meer info; Huisartsenwachtpost Mijn-Wachtpost: Info@mijnhuisartsenwachtpost.be 011 71 56 57
Sint-Franciscusziekenhuis diane.mombers@sfz.be 0472 65 95 93

*Huisartsenwachtpost Mijn-Wachtpost organiseert de huisartsenpermanentie tijdens het weekend voor de gemeenten Beringen, Ham, Houthalen Helchteren, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Halen, Tessenderlo en Deurne (Diest). Deze taak is tijdelijk uitgebreid met de permanentie tijdens weekavonden en -nachten en de organisatie van de test en triagecentra binnen dezelfde gemeenten.