donderdag 23 september 2021

Persbericht PZ H|Z => Rijbewijs spookrijder onmiddellijk ingetrokken

Sedert deze week hebben onze patrouilles een verhoogd toezicht uitgevoerd aan de werken op de Terlaemenlaan. Het grootste aantal meldingen gaat over het negeren van het verkeersbord C1 wat duidt dat men een verboden richting gaat inrijden. Het gaat hierbij om verkeer dat van de OLVrouwstraat komt en de autosnelweg wil oprijden. Dit is momenteel niet mogelijk door de werken en die bestuurders dienen via de Meylandtlaan en Vogelsancklaan naar de autosnelweg te rijden. De signalisatie ter plaatse geeft dat ook zo aan.

Tot gisteren zijn er tijdens sporadische toezichten 7 bestuurders beboet wegens het negeren van het verbodsbord C1 en is zelfs 1 bestuurder zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Het gaat om een 64 jarige man uit Houthalen-Helchteren. Deze man reed dus de signalisatie voorbij ging spookrijden. Hij heeft twee voertuigen die hij tegen kwam zijdelings geschuurd. Toen de ploeg ter plaatse kwam, heeft de man safe geblazen. Als reden waarom hij aan het spookrijden was, gaf de man aan dat hij zijn GPS volgde.

Er gaan nog toezichten gehouden worden, zowel met de combi als met een anonieme wagen. We raden iedereen aan om zijn GPS niet te volgen als men werken tegen komt, maar wel de omleidingsborden.

Voor deze werken kan men steeds op voorhand eens een kijken nemen: KLIK HIER