vrijdag 3 september 2021

""Op de Heusdense Voort "" Regi (Reginald) Penxten

Hasselt, 4 maart 1976. Hij is op 31 januari 20l0 gehuldigd door de gemeente Heusden-Zolder en ereburger geworden. Regi  is opgegroeid op de hoek van de Kapelstraat - Merelstraat en later verhuisd naar zijn nieuwe huis op de hoek Merelstraat-Beringerheide. Hij was gehuwd met Elke Vanelderen ( sinds 02 juni 2012). In 2021 (30 januari 2021) maakte Regi en Elke bekend om elk apart door het leven te stappen en samen voor de kinderen Ellie Martha (maart 2013) en Renée (oktober 2016) te zorgen. Regi begon met het maken van dancemuziek toen hij 11 jaar oud was. Op zijn 18de besliste hij om volop voor zijn muziek te gaan. Hij studeerde verder ook telecommunicatie in Diepenbeek. Hij was als muziekproducer actief met onder meer de danceformaties Milk lnc. en Sylver en hij heeft een eigen platenlabel. Ook had hij zijn eigen realitysoap op de muziekzender Jim TV genaamd Regi'sWorld.

Hij presenteert elke vrijdagavond het programma MNM Dance op de Vlaamse radiozender MNM Voor zijn eerste soloalbum REGI strated heeft hij het zelf geschreven nummer No Music zelf ingezongen.  Zijn naam is bekend tot ver over de landsgrenzen. Hij heeft 2 miljoen platen verkocht. Tientallen nummer één hits zijn van zijn hand. Al voor het zesde jaar speelt hij meerdere dagen in een uitverkocht sportpaleis in Antwerpen. Regi behaalde verschillende jaren de MTV-Awards en "Dubbel Platina" voor het album FOR EVER.   In 2020 mag Regi eindelijk de Zomerhit Trofee in ontvangst nemen van Radio 2 met Regi feat. Jake Reese & OT en Kom wat dichterbij en stond meer dan 22 weken aan de top van de Ultra Top 50.

Uit het boek ""De Voort op "" dat nog steeds verkrijgbaar is bij Maurice Mues KLIK HIER en je kan hem contacteren via zijn Faceboek account.