dinsdag 28 september 2021

Onze #24 heeft zijn vaandel (LMV8 Eurocup 2021)

Door dat hele Corona gedoe, vielen de plannen helemaal in het water voor dit LMV8 seizoen. Voor Sempels was het duidelijk. Waar geen publiek mocht zijn, werd er ook niet geracet. De goesting wakkerde weer aan, door de versoepelingen, en het aantrekken van B2 Broekmans en een nieuwe bondgenoot Ampro Lubricants. Doe daarbij dat een nieuwkomer als Maurice Verstappen ook in dezelfde kleuren gaat rijden, dan weet je dat er een nieuwe alliantie gevormd is. Een B2 Ampro Lubricants Ascar Team.

Door een misverstand in de opstelling van die Eurocup, ging Sempels , eerst doof en dan blind de race in. De fout die er ontstond tijdens de race, zonder gevolgen, nam hij ook als gewezen scheidsrechter uit het basketbal, dan als ook als vanzelfsprekend. Onopzettelijk. Doch terecht.

Zijn eerste diskwalificatie, ooit. Onopzettelijk. Een samenloop van omstandigheden op éénzelfde dag. Waar niet met een kwade vinger mag gewezen worden. Uiteindelijk alles zonder schade of verder gevolg aan het wedstrijdverloop. De commotie achteraf, onnodig.

De Eurocup was een bedankje aan de organisatie, en aan de bezieler ervan. Sempels hield zijn afspraak en was aanwezig. En dan weet je, dat je bij hun altijd terecht kan voor een bedankje…

Een Eurocup zal hij nooit winnen. Harten van jonge fans wel! En de manier waarop hij zijn bolide op de baan hield na de tik dat hij kreeg, was spectaculair.
Het krijgt door de samensmelting van Verstappen//Sempels in 2022 een verlengstuk. De ‘klik’ was er.