donderdag 5 augustus 2021

""Op de Heusdense Voort "" Koelbloedig optreden.

 't Was op een zeer koude septemberdag, de kinderen speelden buiten, vader, moeder en de geburen waren druk bezig met occasiewagens ' Net toen ze de auto naar binnen aan t duwen waren' komt Gert, de oudste telg aangelopen, wenend en roepend..... De ouders dachten, die wil weer in de auto zitten, hij denkt dat we weg gaan rijden. Maar de kleine riep al wenend:"Roeleke, Roeleke, is in de vijver gevallen, kom rap... Allen vliegensvlug er naartoe en ze zagen de kleine Roel liggen op het gras naast de vijver. 
Ze wilden over de hoge draad springen en kwamen bij de drenkeling. 
Kletsnat, bibberend, wenend en versuft lag de kleine daar. Vlug in een deken gerold en een warm bad in, en in bed gestopt. Gelukkig was alles voorbij en was de kleine Roel gered. 

Wat was er gebeurd? 
Toen Gert, naar de vijver aan t kijken was, naar de vissen, zag hij op eens iets ongewoons. 
Dat is ne grote vis, dacht hij. Bij nader toekijken zag hij dat het de witte vlaskop was van zijn jonger broertje. Hij riep op hulp, doch niemand hoorde het en hij greep meteen de haren beet en trok de kleine met het hoofd uit het koude water. Hij sleurde hem op de vijverkant en ging hulp zoeken.

Het vervolg is hierboven aangehaald. Dit alles gebeurde in de Voortstraat te Heusden nr' 53, waar de held van de dag woont, Gert Kenens, 6 jaar. Het slachtoffertje is Roel,2 jaar, en beiden kinderen van Luc  en Marie-Louise Kenens - Vandebroek. Ik zou graag hulde willen brengen aan onze held van de dag die bewees ondanks zijn jeugdige leeftijd dat vastberadenheid een grote is.  Was dit niet het geval, we mogen er niet aan denken . We mogen dan ook fier zijn op deze held die ook in onze gemeente woont en aldus een leven heeft gered.
PROFICIAT GERT KENENS 
Uit het clubblad van de Pedaalclub Heusden  (jaargang 7 nr. 1)

Uit het boek ""De Voort op "" dat nog steeds verkrijgbaar is bij Maurice Mues KLIK HIER en je kan hem contacteren via zijn Faceboek account.