vrijdag 20 augustus 2021

24 Hours of Le Mans = Dries Vanthoor pakt de pole in de GT klasse in Le Mans

 Even voorstellen aan Dries Vanthoor uit onze gemeente Heusden-Zolder afkomstig. Dries is 23 jaar oud geboren op 20 april 1998. Rijd al geruime tijd op circuits, maar in 2017 maakte hij zijn debuut in de 24 H of Leman en kwam zo in het JMW Motorsport team aan de zijde van Robert Smith en Will Stevens terecht en kon rijden in de Ferrari 488 GT wat resulteerde in een 1ste plaats in 2017.

Dit jaar is Dries ook van de partij in Le Mans en zit Dries in het Team van Hub Auto Racing en deze bolide (Porsche 911 RSR 19) deelt hij met Maxime Martin en Alvaro Parente. 
Dries Vanthoor & co plaatste zich voor de Hyperpole op woensdagavond. Dit is  waar elke categorie een uur race rijd en de eerste 6 nemen het dan op tegen elkaar voor de Polepositie die gisterenavond gereden werd en waar Dries Vanthoor de Pole Position nam in de GT klasse. 
De start van de 24H Le Mans is zaterdag omstreeks 16 uur en dan zal het een zware uitdaging worden voor het Hub Auto Racing Team met hun Porsche tegen Ferari's, Corvette en de andere Porsche bolides in die 24 uur. dus tot zondag 16 uur.