donderdag 15 juli 2021

Zilver voor B2 Supermarkt Broekmans in wedstrijd 'Groentevakman 2021'

Alle zelfstandige buurtsupers konden zich inschrijven voor de wedstrijd Groentevakman. De deelnemers van de wedstrijd kregen van 24 februari tot en met 6 april 2021 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be.
Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen.
Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten.
De 3 overgebleven finalisten in de categorie buurtsupers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met lokale groenten. De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar.

De finalisten
Het welverdiende zilver en brons gaat naar B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder (ZILVER), waarbij drie kernwoorden belangrijk zijn: kwaliteit, vers en handig! Ze bieden hun klanten een duurzame voedselkeuze aan met lokaal en seizoensgebonden groenten en fruit, en Alvo Zonhoven uit Zonhoven (BRONS), waarbij de troef is dat ze elke dag opnieuw versheid en kwaliteit kunnen aanbieden. Daarnaast sporen ze hun klanten aan om met producten te werken die minder bekend zijn door recepten aan te bieden.
De foto links zien we het winnende team Van Eccelpoel uit Herentals. Winnaar Van Eccelpoel uit Herentals is de Groentevakman van 2021 in de categorie buurtsupers. Versmarkt Van Eccelpoel staat synoniem voor smakelijk eten en drinken. Al zeventig jaar lang streven zij naar topkwaliteit. Ze groeiden uit van buurtwinkeltje tot de versmarkt die ze vandaag zijn.
Met veel dank aan Kitty De Neef voor de foto's en Liliane Driesen  Persvoorlichter en woordvoerder Vlam.be