donderdag 29 juli 2021

Vaccinatiecentrum kreeg bezoek van Vlaams minister van volksgezondheid Wouter Beke


Deze namiddag bracht Vlaams minister van volksgezondheid Beke een bezoek aan het vaccinatiecentrum van Heusden - Zolder -Lummen. Na de verwelkoming door Schepenen Dirk Schops (G.O.E.D.) want de (Burgemeester Borremans was verontschuldigde zich wegens zelf in het ziekenhuis te liggen door een achillesspeesscheur opgelopen de avond voordien bij het tennisen) en Burgemeester Wouters van Lummen.

Kreeg het gezelschap een rondleiding doorheen het vaccinatie centrum onder leiding van de centrumverantwoordelijke Jan Vanvelk. Ook kreeg hij een kijkje achter de schermen van het centrum waar de vaccins klaargemaakt worden voor gebruik. Ook zijn we te weten gekomen dat het centrum waarschijnlijk rond 15 oktober de deuren zal sluiten (Onder voorbehoud van de stand van zaken). 
Ook wist de minister te melden dat ze momenteel aan het nadenken zijn over de manier van toedienen van een eventueel 3de vaccindosis. Er word gedacht om een aantal vaccinatie centra open te houden , als ook om inspuiten over te laten aan de eerstelijnshulp , huisdokters en eventueel ook apotheker als is dat laatste nog niet zeker. Minister Wouter Beke drukte zijn dank uit voor de vele vrijwilligers die zich inzetten om het centrum 7/7 draaiende te houden. Met veel dank aan Frederique Jamart voor verslaggeving en foto's