zaterdag 10 juli 2021

KS Vriendenkring kwam stand van zaken toelichten pensioenregeling en de belastingen


Deze ochtend was er aan het plein achter het voormalig KS Hoofdgebouw in Houthalen een grote samenkomst van de KS Vriendenkring.
Dit om een stand van zake te geven inzake de nieuwe pensioenregeling en de belastingen hier op. Maar voor men toe was aan de uitleg werd voormalig HBVL Journalist Ivo van Kerkhove in de bloemetjes gezet. Dit omwille van zijn objectieve verslaggeving vanaf dag 1 van gehele KS Mijnsluitingen. Daarna werd een stand van zake gegeven omtrent de nieuwe pensioenregeling en de belastingen die hier aan vast hangen. Blijkbaar is er een verschil tussen de gene die hun berekening voor 1/1/2021 gehad hebben en deze erna. 

Voor die die hun berekening na 1/1/2021 gehad hebben zal er niet veranderen. Voor zij die de berekening van hun pensioen voor 1/1/2021 gehad hebben is het een heel andere zaak. zij zullen bij hun belastingbrief zien dat de bedragen niet kloppen met wat ze gehad hebben. Dit komt omdat men de retroactieve betaling van achterstallige pensioenen van 1/1/2011 tot 31/12/2019 zullen zien staan bij code 230 en deze van 1/1/2020 tot heden bij hun bedrag onder de code 228 op de belastingbrief zullen gerekend worden waardoor ze meer belasting zullen betaald moeten worden op dit laatste bedrag. 

Men vraagt daarom om alsnog uw belastingbrief in te dienen omdat men anders geen verzet kan aantekenen tegen de berekening. Men heeft van de FOD economie de belofte gekregen dat hun zaak binnen de 6 maanden bekeken zal worden. Met veel dank aan Frederique Jamart voor de verslaggeving en de foto's