dinsdag 13 juli 2021

Europese Kampioenschappen BMX van afgelopen weekend.


De Europese kampioenschappen van afgelopen weekend BMX liggen weer achter ons. Organisatorisch was het een geslaagd weekend te nemen. Bmx'ers, ze zijn een hard volkje, Van de 5 of 8 meter schans naar beneden duiken, even door de lucht vliegen en op één of twee wielen terecht komen, het zijn echte kunstenaars. Voor sommige loopt het minder geslaagd af met een valpartij tot gevolg. En er waren dit héél wat valpartijen, meestal zonder veel erg.

 Zaterdag, twee halve finales moesten er nog afgewerkt worden. De hemelsluizen worden geopend en de regen valt met bakken uit de lucht. De BMW track in een mum van tijd herschapen in een ware vijver. Zelfs een deel aan de tribune staat blank. De kuisploeg van de BMX hebben de handen vol om het BMX parcours watervrij te maken. Ongeveer anderhalf uur later kunnen de twee resterende halve finales afgewerkt worden. Na de halve finale nog de finales afwerken om daarna het ceremonie gedeelte met de uitreiking van medailles. 

Op zondag werd er nog een heel deel aan kwalificaties afgewerkt maar wij Belgen keken uit naar de landen time trial voor heren en dames. Het werd een succes voor de Belgen. Twee maal zilver voor onze landgenoten.. Voor de rest waren er nog een paar ereplaatsen weggelegd voor onze landgenoten. Met Elke Vanhoof hebben we een vertegenwoordigster op de Olympische spelen in Tokio. Zij zag deze Europese kampioenschap als een goede training voor Tokio. We wensen haar ook alle succes toe. Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en foto's