donderdag 8 juli 2021

DTM verwelkomt 10.000 toeschouwers op circuit Zolder.


In het weekend van 07 en 08 augustus verwelkomt circuit Zolder het DTM circuit. Het wordt een volledig nieuw concept en een aantrekkelijker format met razendsnelle GT3 bolides van BMW, Mercedes, Audi, Ferrari, Lamborghini en MCLaren. Indien de cijfers in de goede richting blijven evalueren mag Zolder in dat weekend 10.000 toeschouwers ontvangen. In het voorprogramma warmen de veteranen van de DTM classics het asfalt op met al de iconische sportbakken zoals de Mercedes AMG, Audi V8 quattro,

Alfa Romeo155, BMW M3, Ford Sierra Cosworth. Ook de Porches Carrera CUP Benelux en de Lotus Cup zijn te gast in Zolder.

Voor voorzitter Jacques Heynen van circuit Zolder is het komende DTM weekend een beloning voor de vele jaren van hard werken in uitdagende omstandigheden. Het is de eerste grote evenement na de versoepeling in de corona crisis. In 2019 zijn we erin geslaagd de serie terug naar Zolder te halen. We blijven als circuit knokken voor onze plaats en voor elke toeschouwer. Daarna overloopt hij het programma wat circuit Zolder dit jaar nog te bieden heeft.. Toch wil hij het DTM in een speciaal daglicht plaatsen. "Het is een internationale uitstraling wat DTM te bieden heeft want ze zijn van goudwaarde voor ons circuit zowel voor de autosport in België.

Ook de ronkende namen van Alexander Albon, Liam Lawson, Garry Paffet en Timo Glock, zijn namen als een klok. Enkele namen hebben zelfs een F1 verleden. Deze professionals rijden zonder pilotenwissel en maken ultrasnelle pitstops.
Zal er ook een Belgische piloot meedoen inhet huidige DTM?
Jazeker! Het Duitse T3 Motorsport zal dit jaar aanwezig zijn in de DTM met een Lamborghini Huracan GT3 EVO. Het is één van de twee bolides van het Italiaanse merk in DTM en deze komt in handen van onze jonge landgenoot Esteban Muth.

Voor Esteban Muth is het een grote kans om mee te rijden in een prestigieuze serie als de DTM. De negentienjarige Belg, die zijn eerste stappen zetten in de autosport via de Formule 4, reed vorig jaar enkele races in de GT4 European Series met een Mercedes GT3 van Selleslagh Racing Team.
Uitkijken naar de passage van de vernieuwde DTM.
Onze gouverneur Jos Lantmeeters is opgetogen " Ik ben van overtuigd dat circuit Zolder en de organisatie van het DTM kampioenschap het race weekend event in veilige omstandigheden kunnen laten doorgaan.

Ook gedeputeerde Bert Lambrechts is er van overtuigd dat het belang van de DTM voor de regiomarketing van onze provincie moeilijk kan overschat worden. Bij de laatste gewone editie van 2019 was Zolder voorbereid om een massa toeschouwers waaronder heel wat Nederlanders en Duitsers ontvangen. Nu kunnen we er 10.000 toeschouwers naar Zolder laten afzakken, maar nog belangrijker is dat we DTM gebeuren wereldwijd kunnen aanbieden. Dat is van onschatbare waarde voor het imago van Limburg. Na de persconferentie mochten de Gouverneur Jos Lantmeeters, de Voorzitter Jacques Heynen, en andere genodigden even mee rijden met Esteban Muth in de Lamborghini Huracane..
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze verslaggeving en foto's