dinsdag 9 juli 2024

Dit is Heusden-Zolder => Een terugblik op de "" K. A.J.-Troebadoers ""

In de schoot van de K.A.J ., rond de jaren '56-'57 , werd er soms muziek gespeeld. Eerst enkel drums en trompetten, maar vrij vlug kwamen er gitaren en accordeons bij. Officieel werden de "K.A.J.-TROEBADOERS" boven de doopvont gehouden onder impuls van Proost E.H. Kapelaan Vanheusden, die ook de naam koos. De mannen van het eerste uur waren Henri Vanhoudt, Jean Vandebroek. Alfons Meyen (+), Jean Meykens en later kwamen er Roger Rogiers en Henri Bervoets bij . Jean Meykens werd later vervangen door  Maurice Boogaerts en nog later door Augustin  Husson. Henri Lucas is de groep nog  komen versterken met trompet en nog wat later is   Arséne Maris  bij de groep gekomen met zijn gitaar
De muzikale leiding lag in handen van Leon Vanheel de directeur van de muziekschool in Genk en ook bekend als dirigent van enkele fanfaren. Heel in het begin zong Henri Aerts nog even mee, later werden het bovenvermelde muzikanten.

Op de bovenste foto herkennen we
Jean Meykens, Henri Vanhoudt, Roger Rogiers, Henri Bervoets, Alfons Meyen, Jean Vandebroek, Henri Vanroy

Op de andere foto herkennen we
Henri Vanhoudt, Jean Vandebroek, Alfons Meyen
 
WIST U ?
Van '71  tot '73 schreven René (+) en Raymond Claes de liedjesteksten.
René was gehandicapt en iedereen deed wat mogelijk was om René een plezier te doen. Zo is Will Tura zelf bij hem eens thuis geweest, En één van de harte wensen van René was nog eens 1 maal de  KAJ Troubadoers te zien met een optreden. Nu dit was een probleem daar de KAJ Troubadoers gestopt waren met optredens in 1963 en dan 10 jaar later terug opnieuw beginnen... dat is een probleem.
Toch kwam de ware inborst van KAJ boven en er werd weken aan een stuk geoefend tot de meeste nummers gekend waren. En Met kerstmis traden zij speciaal op voor René om zijn grote hartewens in vervulling te brengen. En dit was dan ook de enigste keer dat deze groep nog samen speelden op de podia.