woensdag 16 juni 2021

PERSBERICHT LOKALE PZ H|Z => controles op dinsdag 15 juni

Gisteren zijn we samen met de Vlabel op pad getrokken en hebben in totaal 1324 voertuigen gecontroleerd. 15 voertuigen moesten aan de kant gaan en de bestuurders hebben een pv gekregen. In totaal werd voor 5755 Euro aan achterstallige gelden ge├»nd.

Bijkomend is er pv opgesteld tegen een bestuurder met een vervallen keuring, 2 bestuurders wegens niet dragen van de gordel. 1 Bromfietser kreeg een boete omdat hij een passagier bij had terwijl dat niet mocht en de passagier bovendien geen helm droeg.

Op de Koolmijnlaan is tevens nog een aannemer aangesproken door onze verkeersagenten terwijl hij werken uitvoert aan De Hoeven en Koolmijnlaan. De signalisatie ter plaatse was gebrekkig en er is een gevaarlijke situatie voor de fietsers gemaakt. Ook hij zal een pv in bus krijgen waar hij zich zal moeten voor verantwoorden.

Eerder nog werd de flitswagen opgesteld op 4 locaties. In totaal werden 1081 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd en hebben we vastgesteld dat 236 bestuurders het gaspedaal te ver hebben ingeduwd, wat neerkomt op bijna 22%. 1 Bestuurder komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs. Hij reed tussen de 101 en 105 km/u op de Westlaan waar 50 is toegestaan.