dinsdag 25 mei 2021

Skatepark komt eraan!


Midden juli krijgt sportpark Vrijheid er een blikvanger bij. Met een centraal gelegen skatepark van ruim 850 vierkante meter krijgen zowel beginners als professionals een eigen plek om hun skills bij te schaven. Begin mei starten we met de aanleg van het park, dat in het hart van sportpark Vrijheid haar plek krijgt.

Om alles zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften en om betrokkenheid te creëren, deed Team Sport begin dit jaar een oproep naar kandidaten in onze gemeente om mee aan tafel te schuiven. Dankzij deze werkwijze kregen ze inspraak in de keuze van de toestellen en de ligging van het park. Het eindresultaat werd een strak betonnen skatepark, met vaste elementen zoals hoge en lage rails, banks, hips en quarters. Alles wordt in één mooi geheel verwerkt, wat de veiligheid en het onderhoud ongetwijfeld ten goede komt. Bovendien is een groot deel van de elementen handgemaakt, vandaar het kostenplaatje van ruim 300.000 euro. Gelukkig kunnen we rekenen op een financiële ondersteuning van Sport Vlaanderen.

Naast skaters zullen ook inline-skaters, steppers en BMX-ers er hun vaardigheden uittesten. In Heusden-Zolder beleven sporters overduidelijk meer!
Info: Team Sport – 011 80 80 80