woensdag 12 mei 2021

Heusden-Zolder krijgt Tuttenboom


In aanloop naar de eerste Vlaamse week van de Groeilamp, stelt het Huis van Kind met veel trots haar Tuttenboom voor aan het grote publiek. Met onze Tuttenboom geven we kinderen van 2.5 tot 4 jaar de kans om op een leuke manier afscheid te nemen van hun fopsspeen of tutje. Ouders kunnen samen met hun kids het hele jaar terecht bij onze boom in de Rode Kruisstraat. Het principe is eenvoudig: hang samen met je kleuter zijn of haar tutje in onze boom, maak een leuke foto als bewijs, spring even binnen bij het consultatiebureau van Kind en Gezin of bij spelotheek Patapoef en ga naar huis met het prentenboek ‘Milan en de tutjesboom’. Een tof cadeau om kids te belonen met deze belangrijke stap.

Met de Tuttenboom willen onze collega’s van Huis van het Kind een hulpmiddel bieden aan ouders om op het juiste moment en met de beste voorbereiding het tutteren te stoppen. Kinderen die te lang tutteren zijn immers sneller vatbaar voor spraak- en tandproblemen. Het is dus niet onbelangrijk om er werk van te maken.

Onze boom staat op een boogscheut van het nieuwe gebouw van Huis van het Kind. De verbouwingswerken zitten bovendien nog steeds op schema. In het gebouw zullen onder andere het consultatiebureau van Kind en Gezin, het medisch onderzoek van het CLB, spelotheek Patapoef, de werking van Instapje van Kind en Taal vzw, het voorschools project Hupsakee, het Lokaal Loket Kinderopvang en het spreekuur van de opvoedingswinkel West-Limburg er worden ondergebracht.

Met al je vragen over opvoeding, gezondheid, vrije tijd, kinderopvang of onderwijs over grote en kleine kinderen kan iedereen er uiteindelijk terecht bij de medewerkers van dit Huis van het kind.
Info: Huis van het Kind – www.huisvanhetkindheusden-zolder.be