zaterdag 20 maart 2021

Uit de oude geschiedenisdoos van de Lindeman

                     
Wij kregen vanuit Italië reactie van Marco Milelli die ons foto's bezorgde van vele jaren geleden. Hij is de kleinzoon van de toen in Zolder  werkende mijnwerker Vicenzo Corazzini. Marco volgt het Lindeman account op Facebook maar hij is woonachtig in Lazio (Italië).  Marco zijn moeder Corazzini Agata woonde  op de Lindemans sinds haar geboorte in 1955 tot 1970. Maar het gezin Corazzini Vincenzo en Grasso Maria verhuisde na 22 jaar op Lindeman gewoond te hebben  dan in de beginjaren '70 terug naar Italië Mijn moeder heet Corazzini Agata, mijn vader Milelli Antonio, allebei nog in leven zijnde. 

We gaan even de beschrijving mee geven van de foto's  die Marco ons stuurde waarvoor zeker onze dank.

Grote Foto => -deze foto mijnwerkers altijd alle vrienden uit Zolder, die in pyjama zijn opgenomen in het Lindemanziekenhuis

Kleine foto links => Alle drie zijn ze mijnwerkers in Zolder, op deze foto staan ​​ze op de binnenplaats van het ziekenhuis, degene die staat is Corazzini Vincenzo, degene die met de hoed zit is Rizzuto Vincenzo. 

Kleine foto rechts => Herinneringsfoto gemaakt in de mijn van Zolder vanaf de linkerkant, de tweede man is mijn grootvader Vincenzo Corazzini.
Zie ook op de achtergrond de hoge betonnen muur die in die jaren rond het ziekenhuis was gebouwd.