vrijdag 27 november 2020

Persbericht PZ H|Z => Opnieuw 4 rijbewijzen ingetrokken Opnieuw twee auto’s die aan het racen zijn

Op donderdag heeft onze verkeersdienst een snelheidscontrole gehouden binnen de gemeente HZ op 7 verschillende locaties, in de latere uurtjes. Zij controleerden in totaal 858 voertuigen en 263 bestuurders deden de flits afgaan, wat neerkomt op ruim 30% !

Op de Mijnwerkerslaan, waar de snelheid beperkt is tot 50 km/u & wat voor ons een gekende straat is voor onverantwoord rijgedrag, zijn 52 voertuigen gecontroleerd, 26 in overtreding en van die 26 komen er 4 in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs. 2 andere bestuurders bleven net onder de intrekking maar reden toch tussen 91 en 96 km/u.

De 4 bestuurders die voor de rechter moeten komen en hun rijbewijs kunnen kwijtspelen reden respectievelijk 105, 121, 135 en 152 km/u. De auto’s die 121 en 152 reden, waren duidelijk tegen elkaar aan het racen. De verkeersagenten hebben nog alles opzij gelegd om trachten over te gaan tot controle maar de auto’s waren te snel verdwenen uit het zicht.

Buitenom zijn ook nog twee vrachtwagens geverbaliseerd voor parkeren binnen de zone met parkeerverbod boven 3,5. Een voertuig gebruikte de mislichten terwijl dit niet voorzien is en verblindde tegenliggers en nog een ander voertuig reed zonder achterverlichting.