zondag 22 november 2020

De kalender van de Masters European Tour 2021 is bekend gemaakt.

De Masters die een moeilijk seizoen 2020 kende, heeft een negen-ronde European Tour samengesteld. De Masters 2021 zal worden versterkt door toevoeging van een zevende serie, namelijk de eenzitters van de afgelopen decennia. Nadat het seizoen van 2020 werd getroffen door een reeks aan annuleringen, werd de kalender zorgvuldig opgesteld. Het seizoen start met de jaarlijkse Masters Test-day op 18 maart op het circuit van Donington Park, een circuit dat geschikt is voor Masters auto’s. Het echte races seizoen gaat in april van start met de kans op een waardevolle racetijd voor de Historic Grand Prix van Monaco. Circuit Zolder staat onder voorbehoud gepland van 20 tot 22 augustus. Dit jaar konden deze races niet doorgaan vanwege de corona pandemie.
Welke series staan er gepland voor Zolder ?
Allezins een programma om van te snoepen, oordeel zelf maar.
De Masters Historic Formula One, Masters Historic Sports Cars, Gentlemen Drivers en de Masters Pre-66 Touring Cars. Let wel op, deze kalender is onder voorbehoud en kan nog gewijzigd worden.

Verdere details van elk evenement met inbegrip van welke evenementen kunnen worden uitgevoerd als FIA Championschip. Alle rondes zullen worden vrijgegeven in het nieuwe jaar. Met dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's