zondag 30 augustus 2020

Jens Verbrugghe wint de open koers voor U17 2de jaars.

118 tweedejaars nieuwelingen staan klaar aan de start om een open koers te rijden over 17 ronden oftewel 68 km op het circuit Zolder. Het blijft een gesloten koers, een paar schermutselingen maar niemand geraakt weg. Nog 13 ronden te gaan en drie renners rijden even voor het peloton uit, hun namen zijn Mats Devry, Yannis Collingon en Arthur Vermeulen. In de elfde ronde krijgen we een kopgroep met Victor Hannes, Arthur Vermeulen, Lowie Bruyninckx, Mathis Meijts en Tijl Swennen. Ze hebben 10" voorsprong op he peloton. 

Lang kunnen de leiders niet profiteren van hun voorsprong want in de negende ronde worden ze terug ingelopen. Victor Hannes is de bedrijvigste en probeer er weer alleen vandoor te gaan. Met nog vier ronden te gaan gaan de hemelsluizen boven het circuit open. Het water valt met bakken uit de lucht. Het maakt het er voor de renners niet gemakkelijker op en voorzichtigheid is zeker een aandachtspunt. Victor Hannes blijft zijn leidersplaats verdedigen en heeft samen met Arthur Vermeulen en Ruben Van Gelder 30" voorsprong op het peloton. 

Nog twee ronden te gaan in de gietende regen. Twee renners hebben zich weten los e werken uit het peloton en sluiten aan bij de drie leiders. De bel voor de laatste ronde weerklinkt op het circuit. De leiders worden terug gegrepen en een massaspurt dringt zich op. Het is opgelet geblazen maar Jens Verbrugghe is een zucht sneller dan Tijl Swennen en veldrijder Aaron Dockx.

De uitslag:
1-Jens Verbrugghe
2-Tijl Swennen
3-Aaron Dockx
4-Thibo Germonprez
5-Vlad Van Mechelen6-
6-Sacha Prestianni
7-Yorick Slaets
8-Jarne Ceulemans
9-Jarne Jonckheere
10-Tyson Borremans
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's