woensdag 5 augustus 2020

Info porcessie 15 augustus 2015 Viversel

Omwille van COVID-19 werd reeds enkele maanden geleden beslist om de jaarlijkse Sacramentsprocessie in 2020 niet te laten plaatsvinden en een alternatief programma aan te bieden.

De recente heropflakkering van het virus, met als gevolg opnieuw de verstrengde maatregelen, maakt het noodzakelijk om het alternatieve programma opnieuw bij te sturen. We willen het immers zo veilig mogelijk houden voor iedereen.

Om die redenen zal de Sacramentskapel en het domein rond de kapel van O.L.V. van Banneux, dit jaar niet worden opengesteld op 15 augustus 2020 via het Sacramentspad over het circuit. De Sacramentskapel is uiteraard zoals altijd wel te bereiken via de Kerkstraat (tunnel van het circuit).

Tijdens de eucharistieviering in de kerk van zaterdag, 8 augustus 2020 om 18.00 uur, zal Onze Lieve Vrouw extra geƫerd worden om het feest van O.L.V. Hemelvaart ook dit jaar speciaal te gedenken. Verder zal tijdens de viering ook het allerheiligste Sacrament een ereplaats krijgen. Deze eucharistieviering vervangt dus de eucharistieviering van 15 augustus aan de Sacramentskapel.

Op 15 augustus zal de kerk worden opengesteld van 10.00 uur tot 12.00 uur. Tijdens dit moment krijgt iedereen de kans om het allerheiligste Sacrament te aanbidden en om een kaarsje te branden bij Onze Lieve Vrouw.

Het dragen van een mondmasker, het ontsmetten van de handen en het houden van voldoende afstand is steeds verplicht! Met veel dank aan Stephan Hulsmans